|
Legalizacja-Wasza opinia. |
| Autor |
Wiadomość |
toxycznalbn [Usunięty]
0.0 
0.0 euro
|
Wysłany: 2010-06-14, 22:03 Legalizacja-Wasza opinia.
|
|
|
Co sądzicie na temat legalizacji Marichuany w Polsce?
Fakt. Roślina ta zawiera substancje psychoaktywne.
Jednakże działanie alkoholu również zaburza aktywność psycho-ruchową, a przecież jest legalny oraz powszechnie dostępny.
Przesadą wg mnie jest też to, że obecnie za posiadanie owej roślinki możemy dostać 3lata.
Czytałam jakiś czas temu artykuł o tym, iż chłopak za posiadanie przy sobie jednego grama MJ (Mary Jane) dostał 3letni wyrok, a facet, który zabił umyślnie niemowlę, również dostał 3lata.
Moim zdaniem jest to totalny brak sprawiedliwości.
W wielu piosenkach Rasta mówią o tym, że MJ nikogo nie zabiła-prawda.
A to, że podobno od tego się zaczyna droga do ćpania twardszych narkotyków zależy tylko od charakteru i wyobraźni danej jednostki.
Czekam na Wasze opinie. |
|
|
|
 |
|
Ping-uin
Robot forumowy

Posty: 317 Skąd: WiFi Dołączył: 5 maja 2010 Nr Użytkownika: 666 Status: Online
|
|
|
|
 |
beatach
Grupa zaufanych userów
201.0 
0.0 euro
|
Wysłany: 2010-06-15, 09:22
|
|
|
Niejednokrotnie zastanawiałam się nad tym i wciąż mam mieszane uczucia. Z jednej strony jak ktoś zechce ją nabyć znajdzie sposób czy będzie legalna czy nie, z drugiej strony patrząc bardziej pociąga to co zakazane.
Wciąż nie mam jednoznacznej opinii na ten temat. |
|
|
|
 |
_red_
Grupa zaufanych userów

184.0 
0.0 euro
|
Wysłany: 2010-06-15, 12:12
|
|
|
Legalizacja powinna odbyć się już dziś, z podatków jakie by na to nałożono można by np. uświadamiać dzieciaki w szkole lub łatać dziurę budżetową.
Maryśka nie jest gorsza od alkoholu czy kawy a jest zakazana. |
_________________ behold bastard son
I am the evil one
 |
|
|
|
 |
Leszek Mikrut
Grupa zaufanych userów

Wiek: 54 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 234 Piwa: 1/9 Skąd: Lublin
415.0 
0.0 euro
|
Wysłany: 2010-06-19, 02:01
|
|
|
| Nie znam się ma miękkich i twardych narkotykach, ale jeśli mam się jednoznacznie wypowiedzieć, to - NIE ! |
_________________ Leszek Mikrut
 |
|
|
|
 |
_red_
Grupa zaufanych userów

184.0 
0.0 euro
|
Wysłany: 2010-06-19, 06:17
|
|
|
| Leszku uzasadnij swoją wypowiedź, myślę, że jesteś w stanie wymyślić jakieś argumenty poza strachem przed nieznanym. |
I am the evil one
 |
|
|
|
 |
katrim
2.0 
0.0 euro
|
Wysłany: 2010-06-21, 22:17
|
|
|
| Myślę, że nie należy obawiać się legalizacji, przecież i tak narzucone będą znaczne ograniczenia. |
|
|
|
 |
Leszek Mikrut
Grupa zaufanych userów

Wiek: 54 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 234 Piwa: 1/9 Skąd: Lublin
415.0 
0.0 euro
|
Wysłany: 2010-07-01, 01:58
|
|
|
| _red_, To nie jest strach przed nieznanym, choć rzeczywiście nigdy nie miałem z tym osobiście do czynienia. Zarówno alkohol, jak i papierosy też uważam za szkodliwe. Choć wiem, że jest też i więcej szkodliwych rzeczy ! Te jednakże środki, które wpływają na stan psychiczny człowieka, powodują jego uzależnienie spotykają się z moim zdecydowanym sprzeciwem. Wiem, że człowiek powinien mieć prawo wyboru, ale czy naprawdę każdy i w każdej sytuacji...? Każda legalizacja będzie "furtką", którą w razie czego ciężko będzie przymknąć. Wybaczcie, ale to jest moje osobiste zdanie ! |
_________________ Leszek Mikrut
 |
|
|
|
 |
_red_
Grupa zaufanych userów

184.0 
0.0 euro
|
Wysłany: 2010-07-01, 08:18
|
|
|
Nie mamy czego wybaczać :)
Ale jeśli jesteś przeciwny używką mocno uzależniającym to gandzia powinna być na końcu twoich "wrogów", nie uzależnia ona nawet w połowie tak jak fajki czy wódzia. |
I am the evil one
 |
|
|
|
 |
katrim
2.0 
0.0 euro
|
Wysłany: 2010-07-10, 00:32
|
|
|
| Jest już wiele osób uzależnionych zarówno od używek legalnych i nie legalnych, więc spór o to co powinno być legalne a co nie jest raczej zbędny. Proponowałabym raczej uświadamianie społeczeństwa czym na prawdę są dane używki, jak działają, jaki mają wpływ na zdrowie i dlaczego tak uzależniają. Właściwa wiedza jest najlepszym rozwiązaniem. |
|
|
|
 |
|
|