Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: komis lublin morderstwo, morderstwo w komisie

Podejrzany o morderstwo w komisie został zatrzymany
Autor Wiadomość
JakubMarkiewicz
Grupa zaufanych userów

227.0 zł
14.0 euro
Wysłany: 2010-12-11, 14:17   Podejrzany o morderstwo w komisie został zatrzymany

Eh, co to zaczęło się dziać w Lublinie już? Całe szczęście gość wpadł w niespełna 20h.

Morderstwo w komisie w Lublinie

Ping-uin
Robot forumowy

Nr Użytkownika: 666
Status: Online

Zobacz także:

• Współpraca • Robocik w Shoutbox • Wirtualna kasa za posty • Nie mogę odnaleźć się na forum

Piotras
[Usunięty]

0.0 zł
0.0 euro
Wysłany: 2010-12-11, 15:14   

Szkoda , że jesteśmy tacy humanitarni i nie dajemy " czapy " mordercom , gwałcicielom , pedofilom i wszelkim podobnym im zwyrodnialcom :-( :!: :!: :!:

maRVin 
Grupa zaufanych userów

Otrzymał 1 piw(a)

49.0 zł
30.0 euro
Wysłany: 2010-12-11, 19:50   

popieram Piotrasa, jeśli sprawa jest ewidentna, bo np czasami sąd może poddać w wątpliwość sprawę obrony koniecznej i w takim wypadku wbrew pozorom wynik mógłby być taki sam jak w przypadku innych bandytów, co niekoniecznie byłoby słuszne jak dla mnie

JakubMarkiewicz
Grupa zaufanych userów

227.0 zł
14.0 euro
Wysłany: 2010-12-13, 15:52   

No właśnie, a tak prawnie nawet nie można o nim powiedzieć morderca, bo do póki nie będzie miał prawomocnego wyroku, to nikt nie ma prawa szkalować jego imienia

Wieża 

11.0 zł
0.0 euro
Wysłany: 2010-12-15, 08:59   

Właściciel komisu 3 lata temu miał gabinet stomatologiczny w Łęcznej, a zastrzelił go jego były pracownik. Podłożem przestępstwa są najprawdopodobniej kwestie rozliczeń finansowych między nimi. Jak dużo pieniędzy wisiał jeden drugiemu, że doszło do tego, do czego doszło ? Czy sprawca był "sprawny" psychicznie, jeśli zdecydował się na mord z zimną krwią ? Takie sprawy nigdy nie są jednoznaczne, a wyrok, jaki by nie był, życia człowiekowi nie wróci.
Czym różnilibyśmy się od tych morderców, jeżeli sami byśmy ich zabijali ? Kara śmierci to jedyna, której nie można cofnąć ani naprawić. A sprawca nie ma szansy na skruchę i poprawę.
Piotras, maRVin - pociągnęlibyście za spust ?

_red_ 
Grupa zaufanych userów

Piwa: 3/1

184.0 zł
0.0 euro
Wysłany: 2010-12-15, 09:28   

Wieża

Ja również jestem wielkim zwolennikiem kary śmierci.
Nie wiem czy w tym przypadku pociągnąłbym za spust, ale wiem, że gdyby dać mi broń i skazanego w 100% winnego pedofila czy gwałciciela to nawet by mi powieka nie drgnęła.

maRVin 
Grupa zaufanych userów

Otrzymał 1 piw(a)

49.0 zł
30.0 euro
Wysłany: 2010-12-15, 18:05   

mówi się to z oczywistością, a czyn to inna sprawa, może na początku, ale pewnie później sumienie o ile się je ma człowiekowi nie daje żyć.

nie twierdzę, że akurat ten człowiek jest winny/niewinny, zatwardziały/niezatwardziały
...

Wieża, przeczytaj dokładnie mój pierwszy post w tym temacie:
"popieram Piotrasa - jeśli sprawa jest ewidentna" (mordercy, pedofile, gwałciciele co to za różnica)
ale
"czasami sąd może poddać w wątpliwość sprawę np obrony koniecznej i w takim wypadku wynik mógłby być taki sam jak w przypadku innych bandytów, co niekoniecznie byłoby słuszne jak dla mnie"
miałem na myśli ni mniej ni więcej, że wina nie jest łatwa do rozstrzygnięcia, więc może dlatego nie ma "nieodwracalnej" kary

nie chcę nikogo oceniać, ale wiadomo jak to człowiek reaguje, gdy ktoś krzywdzi bezbronne dzieci dajmy na to.

beatach
Grupa zaufanych userów

Otrzymał 1 piw(a)

201.0 zł
0.0 euro
Wysłany: 2010-12-15, 20:26   

maRVin! temat mocno skomplikowany!
Upieram się , że człowiek robiący innemu jakąkolwiek! krzywdę w danej chwili albo ogólnie -nie jest zdrowy?!To zabijajmy wszystkich nieuleczalnie chorych, albo psychiatryki zrównajmy z wiezieniami-wtedy będzie sprawiedliwie?!
Facet sadzę, nie dla rozrywki zabił gościa, ale kto wie?
Jeśli dla rozrywki tym bardziej nie zdrów, jeśli np.porachunki to za darmo? Nie sądzę!Też nie zdrowa metoda wyjścia z opresji!

_red_ 
Grupa zaufanych userów

Piwa: 3/1

184.0 zł
0.0 euro
Wysłany: 2010-12-15, 22:43   

oko za oko

jak dla mnie koniec tematu
pozdr

Piotras
[Usunięty]

0.0 zł
0.0 euro
Wysłany: 2010-12-15, 23:08   

@Wieża

A czy ofiary dostają kolejną szansę ?
Czy gwałcone kobiety mają wybór . Czy dzieci dręczone przez pedofilów dostają szanse na normalne życie po takiej traumie ?
A ofiary morderców ? Maja szanse na ponowne życie ?

@ beatach

Czy gwałciciele lub pedofile którzy dokonali przestępstw na pewno dla własnej przyjemności i zapewne z powodu ich choroby jaką jest trwałe wypaczenie umysłowe i po odbytym wyroku i tzw. resocjalizacji wychodzą i robią to samo , należy dać im kolejną szansę ? A później znowu kolejną ?
Tak , dawajcie im szansę i niech przybywa ofiar !

TAK :!: Ja bez wahania pociągnąłbym za spust lub dźwignie przy krześle elektrycznym :!:
:!: :!: :!:

beatach
Grupa zaufanych userów

Otrzymał 1 piw(a)

201.0 zł
0.0 euro
Wysłany: 2010-12-15, 23:14   

Nie mówię o żadnej szansie, nie zasługują na nią! Wykluczam jedynie skrajną karę- to są chorzy ludzie. Nie wierzę w resocjalizację- unikalne powodzenie zamiaru.
Zamykać i izolować od tzw. normalnych ludzi.
Serio to dyskusja na długie rozmowy- ja stopuję:)

Wieża 

11.0 zł
0.0 euro
Wysłany: 2010-12-16, 08:10   

Jak dla mnie w wielu wypadkach tylko dożywocie bez prawa do wcześniejszego opuszczenia zakładu karnego. Dodatkowo jestem zwolennikiem ograniczania "wygód" (np telewizor) i różnicowania jedzenia jeśli skazany nie wykonuje żadnej pracy.

Piotras napisał/a:
Ja bez wahania pociągnąłbym za spust lub dźwignie przy krześle elektrycznym

i czym wtedy byś się różnił od tego mordercy ? Tym, że masz pozwolenie aparatu państwowego na zabicie ? I to by Ci wystarczyło ?

maRVin 
Grupa zaufanych userów

Otrzymał 1 piw(a)

49.0 zł
30.0 euro
Wysłany: 2010-12-16, 17:39   

chyba nie bez przyczyny mówi się "kat morderca"

Piotras, musiałbyś zmienić nick :P

ja też powiedziałem w temacie co miałem do powiedzenia, dyskusja nad słusznością jest jałowa, bo taką prowadzi się przy przejściu-bądź nie ustawy, a widać jak jest i nie tylko my mamy kłopot by określić to jednoznacznie

Odpowiedz do tematu